CT zaščita

CT zaščita AttenuRad

Zaščita za prsi

Preiskave s kompjutersko tomografijo (CT) igrajo danes ključno vlogo pri diagnozi in zdravljenju velikega števila bolnikov, zlasti ko gre za kardiopulmonalne bolezni. Uporaba CT diagnostike je v porastu, pri čemer je treba upoštevati tveganje skritih rakotvornih učinkov ionizirajočega sevanja na tkiva, vključno z radiosensitivnimi ženskimi prsmi. Zaščita za dojke AttenuRad je sestavljena iz tanke, 1 mm debele gume, impregnirane z bizmutom. Zaščita zmanjšuje izpostavljenost sevanju med CT preiskavo za 57%, na sliki pa ne povzroči občutnih sprememb.

Zaščita za oči

Očesna leča je občutljiva na sevanje med rutinsko preiskavo glave s CT aparatom. Zaščita za oči AttenuRad je tanek kos bizmutove zaščite, ki se nalepi preko pacientovih oči. Lepilo zagotavlja tesnjenje z minimalnimi režami za dostop zraka. Zaščita zniža obremenitev očesne leče zaradi sevanja za 50% in se lahko uporablja za otroke in odrasle.

Zaščita za ščitnico

Zaščita za ščitnico se namesti na vrat in ščiti zelo radiosenzitivno ščitnico.Oblikovana je tako, da se lepo prilega okoli adamovega jabolka, lepilo pa omogoča, da se med pacientovim požiranjem ne premika. AttenuRad CT zaščita za ščitnico zagotavlja 60% znižanje obremenitve.

Zaščita za otroke

Študije so pokazale, da so dojenčki in otroci 10-krat bolj od odraslih dovzetni za nastanek raka kot posledice sevanja. Izpostavljenost mehkega tkiva prsi je še posebej skrb zbujajoče pri deklicah. AttenuRad CT pediatrična zaščita dojk zagotavlja 57% znižanje obremenitve, brez višanja doze oziroma vpliva na kvaliteto slike. Zaščita je enostavna za uporabo.

Prospekt

Servis in podpora